Deelnemersreglement CrossBorder Top 30

De CrossBorder Top 30 is voor Nederlandse ondernemingen die internationaal actief zijn met e-commerce activiteiten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Zowel fabrikanten, merkhouders als retailers komen in aanmerking. Bij de ranglijst wordt de omzetgroei vergeleken. Onder e-commerce wordt zowel de verkoop via een eigen webshop en/of marktplaasten verstaan.

 

Inschrijfcriteria

Een onderneming kan zich inschrijven voor deelname aan de CrossBorder Top 30 indien het een Nederlandse onderneming betreft die buiten Nederland actief producten en/of diensten verkoopt met een minimale online omzet van 100.000 euro in 2016 en minimaal 20% groei uit het buitenland in boekjaar 2017. Alle deelnemende ondernemingen wordt bij inschrijving gevraagd naar de landen waarin de organisatie actief is, de bijbehorende URL’s, de omzetpercentages en de omzet uit 2016 en 2017.  

 

Inschrijfperiode

Ondernemingen kunnen zich vanaf heden tot en met 22 juli 2018 aanmelden voor de CrossBorder Top 30. Aanmelden is mogelijk door middel van het invullen van het aanmeldformulier op deze website. Te laat ontvangen aanmeldingen worden niet in behandeling genomen.

 

Hoe winnen?

Op welke plek de onderneming in de Top 30 staat, hangt af van groeipercentage over het jaar 2017. Op basis van de inschrijvingen en de Twinkle Top 100 cross border gegevens wordt de CrossBorder Top 30 samengesteld.

 

Bekendmaking Genomineerden en Winnaars

Half augustus worden de  genomineerden voor de CrossBorder Top 30 bekend gemaakt. Zij weten dan nog niet op welke plek de organisatie in de ranglijst staat. De gehele Top 30 wordt tijdens het CrossBorder Event op 6 september bekend gemaakt. Alle Top 30 ondernemingen krijgen een certificaat en de top 3 krijgt een eervolle vermelding in Twinkle.

 

Juridische check

Om in aanmerking te komen voor een nominatie en de CrossBorder Top 30, dient de onderneming te voldoen aan alle eisen die de wet aan de ingeschreven onderneming stelt. Indien de shop of onderneming niet voldoet aan de wetgeving behoudt de organisatie het recht om deze webwinkel niet te nomineren.

 

Gebruik promotiemateriaal

Deelnemers mogen het door de organisatie ter beschikking gestelde promotiemateriaal (banners en formats) in hun communicatie naar consumenten alleen gebruiken in de hierna genoemde periode:

  • Deelnemers CrossBorder Top 30: vanaf de dag dat het promotiemateriaal, na inschrijving, door de organisatie ter beschikking wordt gesteld tot en met de dag waarop de ranglijst van de CrossBorder Top 30 wordt bekendgemaakt.
  • CrossBorder Top 30 company: vanaf de dag waarop de ranglijst van de CrossBorder Top 30 wordt bekend gemaakt tot daags voor bekendmaking van de ranglijst van de CrossBorder Top 30 van het daaropvolgende kalenderjaar.

 

Organisatie

De CrossBorder Top 30 wordt georganiseerd en gefinancierd door Dexport in samenwerking met BBP Media.

Over de uitslag van de CrossBorder Top 30 kan niet worden gecorrespondeerd.

In alle kwesties die niet zijn voorzien of geregeld in dit reglement beslist de organisatie.